• darkblurbg

Herman werd geboren in Den Haag op 16 december 1940. Na het gymnasium B examen verbleef hij een jaar in Parijs. Hij speelde daar in een jazzband en behaalde de eerste prijs in het pianoconcours Leopold Bellan. Na de rechtenstudie te Leiden werd hij daar wetenschappelijk medewerker. Eerst bij Inleiding recht en rechtsfilosofie, in 1967 bij staatsrecht.

Vanaf 1969 doceerde hij politieke theorieën. In 1973 werd hij lector en in 1975 hoogleraar in dat vak. Herman promoveerde in 1972  op The quest for control een tekst  die hij tijdens een verblijf in Berkeley California schreef. Hij gaf gastcolleges in en buiten Nederland en was voor langere tijd te gast in New York bij de Russell Sage Foundation, in Bielefeld bij het centrum voor interdisciplinair onderzoek, in Oxford aan Nuffield college en in Canberra aan Australian National University.

Herman maakte deel uit van de Harmonisatieraad Welzijnsbeleid en van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Hij is gekozen lid van Global Business Network in California, van de Koninklijke Academie van Wetenschappen en van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Herman ontving de Van de Spiegel prijs en de Thorbecke prijs. Hij begeleidde 45 promovendi.

Lees hier wat Herman over zichzelf schreef.